Maj, maj, maj...
Piękny jest, najpiękniejszy
Maj kojarzy mi się z samymi przyjemnymi rzeczami
Bzem, konwaliami, makami z ogródka babci, sadem białym od kwiatów, zielonymi szparagami, uwielbiam je w każdej postaci, Dniem Mamy, imieninami mojej cioci Zofii, pierwszymi ogniskami z kiełbaską, całą tą ogrodową krzątaniną ( dziś znów przywiozłam nowe sadzonki, ale tylko 3 ;) ), rabarbarem, pierwszymi trochę mało truskawkowymi truskawkami, jazdą na rowerze z rozwianą fryzurą, otwartymi na oścież oknami...
Dzisiejsze zdjęcia trochę tych moich klimatów pokażą
Szparagi zaraz lądują w jajeczno- śmietankowej zalewie. Będzie tarta na cieście francuskim, pycha
Może macie jakiś sprawdzony przepis?
Podrzućcie kilka składników, może coś udoskonalę :P
Kubek Cath Kidson znajdziecie TU
Jego fotografowanie wiąże się jednak z ryzykiem posądzenia o plagiat ;)
Podejmuję ryzyko :p Robię jak czuję
Nowa herbata od Tafelgut przyjechała wczoraj
Cudownie słodko pachnąca.
Tafelgut poleca ją na Dzień Mamy
A Minty House, każdą zamówioną puszkę, pięknie zapakuje :)
To może być naprawdę cudownie pachnący prezent
Miłego wieczoru i pięknej niedzieli Wam życzę
---
Ewa
P.S. Z tytułową przyjemnością donoszę, że rabat 15% jest aktywny i działa. Nie trzeba nawet wysyłać hasła. Wszystkie przecenione produkty znajdziecie tu: KLIK
Ceny zostały zmienione
P.S. Z tytułową przyjemnością donoszę, że rabat 15% jest aktywny i działa. Nie trzeba nawet wysyłać hasła. Wszystkie przecenione produkty znajdziecie tu: KLIK
Ceny zostały zmienione
Witaj :)
OdpowiedzUsuńJa właśnie po konsumpcji takich szparagów ;).....pycha......uwielbiam!......też robię tarty z ich udziałem.....a na wierzch zawsze , ale to zawsze daję ziarna, które po przygrzaniu w piekarniku robią chrupką pierzynkę tarcie ;) A daję płatki migdałów, słonecznik i pestki dyni....albo wszystkie razem , albo osobno ;) Lubie też szparagi na cieście francuskim zapiekane pod camembertem i sezamem na wierzchu , tyle że w ten sposób robię mniejsze tartusie ;)
Pięknej szparagowo - rabarbarowej niedzieli........;)
Ach, ziarenka! Super
UsuńI Tobie Olu też pięknej niedzieli!
PolkaDot ostatnio zarzuciła fajny przepis :D http://thepolkadotproject.blogspot.com/2014/05/romans-krotki-i-pomienny.html#more
OdpowiedzUsuńTak, tak, widziałam, dziękuję. Jest podobny do mojego. Ja dodaję jeszcze suszone pomidory i zamiast żółtego sera używam tylko mozzarelli. Fajna musi być też z łososiem
UsuńSuper pięknie - majowo Ewo :)
OdpowiedzUsuńPrzecudnie- wpadłam po uszy^^
OdpowiedzUsuńMaj to zdecydowanie też mój miesiąc. Pierwsze ciasta z rabarbarem upieczone, drzwi otwarte na oścież cały czas, tylko przejażdżki rowerowej jeszcze nie odbyłam ;)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam
marta
Uwielbiam maj własnie za to wszystko ,co wymieniłaś ;) Piękne zdjęcia!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam!
Kocham Twoje zdjęcia ale o tym wiesz:))A maj kocham za:moje urodziny,mojego ukochanego urodziny,konwalie,bez,dzień matki,botwinkę,zieleń wiosenną na drzewach,początek twórczej pracy w moim centrum ogrodniczym,pierwsze ciepłe wieczory i za zapach!!!Pozdrawiam cieplutko!!!A puszeczki chyba kupię bo już od dłuższego czasu o nich myśle i o ich zawartości:)
OdpowiedzUsuńAch, maj... pięknie napisane i pokazane Ewo!:) Pozdrawiam ciepło!:)
OdpowiedzUsuńTo prawda, pięknie napisałaś Ewuś:-) No a zdjęcia, jak zawsze śliczne:-)
OdpowiedzUsuńMiłej niedzieli:-) Wiesia
Ja również kocham maj, całą sobą:) Miesiąc zapachów, kwiatów, słońca i obietnicy lata... A szparagi bardzo, ale to bardzo lubię:) U mnie przepis na szparagi z łososiem;) Pozdrawiam ciepło:)
OdpowiedzUsuńhttp://my-homeonthehill.blogspot.com/2014/05/zapraszamy-do-stou-osos-zawijany-z.html
Cudowny i pachnący maj.
OdpowiedzUsuńKubeczek w kropki to już moje serce zabrał, jest piękny i tak pasuje do mojej kuchni.
Buziaki majowe
Fajny artykuł ale pobierz sobie program antyplagiatowy ze strony www.antyplagiat.net bo widziałem że ktoś kopiuje twoje teksty
OdpowiedzUsuńFajny artykuł ale pobierz sobie program antyplagiatowy ze strony www.antyplagiat.net bo widziałem że ktoś kopiuje twoje teksty
OdpowiedzUsuń