sobota, 26 kwietnia 2014

Różowa zupa

Czekam na nią co roku z niecierpliwością dziecka
Nie przechodzę obojętnie obok żadnego jej pęczka
Do tego koper, wywar z warzyw, sól, cukier i odrobina octu
Potem słodka śmietana.
I mamy botwinę, najbardziej wiosenną zupę na świecie
Najczęściej podaję ją z ziemniakami przycumowanymi do boku talerza i z porządną porcją skwarek z wędzonego boczku
I wcale dziś nie żałuję, że deszcz pokrzyżował nam grillowe plany ;)
Jest pysznie i różowo :D
Smacznego weekendu 
---
Ewa






P.S. Bardzo dziękuję ze wsparcie i motywację
Jesteście jak zawsze niesamowici
Wielkie uściski za to :-*


10 komentarzy:

  1. za botwina nie przepadam..ale czerwony zabielany barszczyk z ziemniaczkami to juz i owszem! :D a swoją droga.. patrze na te zdjecia i sie slinię ;) masz dar kobieto ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam tą zupę, najbardziej w wykonaniu mojej Mamy, tylko że my jemy ją z jajkiem. Muszę spróbować z ziemniaczkami :) Też bym zjadła Twoje zdjęcia :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Standardowo proszę o przepis Ewciu:)
    Piękne zdjęcie, ach dla stolika i miseczek;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Pyszna jaka apetyczna zupka.Uwielbiam.Zaraz przypominają mi się czasy z dzieciństwa:)
    Zapraszam do mnie na candy http://blogdreamhome.blogspot.com/2014/04/candy-2014.html

    OdpowiedzUsuń
  5. Różową zupkę to i ja uwielbiam, ale moja reszta domowników nie za bardzo, i tu mój ból.
    Miłej niedzieli życzę:-) Wiesia

    OdpowiedzUsuń
  6. Uwielbiam botwinkę:) z ziemniaczkami i śmietanką mniam mniam:) narobiłaś mi smaka... po niedzieli będę musiała zrobić... pozdrawiam i zapraszam do siebie pasjegosienki.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  7. Zupa prezentuje się bardzo smakowicie:))) U mnie też z pewnością zagości, bo bardzo ją lubię. Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
  8. Też lubię tą zupkę :)
    Druga moja wiosenna zupka to szczawiowa ze śmietanką , z jajeczkiem .
    Zdjęcia jak zawsze zachwycające :)
    Pozdrawiam
    ania c.

    OdpowiedzUsuń
  9. Witaj Ewciu, ja dziś zrobiłam tę przepyszną wiosenną zupkę. Pycha.. ale zamiast tak jak u Ciebie z boczkiem ja miałam jajko..
    Pozdrawiam serdecznie
    Iwona

    OdpowiedzUsuń